Dinamičke kontrolne vage

Veća brzina i preciznost vaganja: Nova mjerna ćelija u kontrolnim vagama

četvrtak, 22.04.2021. - 10:00

Kontrolne vage iz Minebea Intec asortimana dobivaju novu nadogradnju - nova mjerna ćelija s elektromagnetskom kompenzacijom sile i digitalnim regulatorom, dobila je MID (Measuring Instruments Directive) odobrenje za komercijalnu upotrebu za brzine trake do 3 metra po sekundi, što omogućuje kapacitet dinamičke vage od 600 komada u minuti. Nova mjerna ćelija donosi dodatne koristi i značajke za proizvodnje velikih kapaciteta.

Nadogradnja kontrolnih vaga novim mjernim ćelijama iz Minebea Intec asortimana donosi čitav niz prednosti za sve ovjerene modele kontrolnih vaga s novim WZED mjernim ćelijama.

Što donose nova poboljšanja?

Poboljšanje kontrolnih vaga uključuje novu WZED (njem. Wägezelle EMFC Digitaler Regler; eng. Weigh Cell EMFC Digital Controller) mjernu ćeliju s elektromagnetskom kompenzacijom sile i integriranom brzom elektronikom s digitalnim kontrolerom. Ove značajke za kupce donose dodatnu pouzdanost i preciznost. Uz to, novi integrirani senzor omogućuje izuzetno nisku minimalnu odvagu proizvoda od pet grama.

Uz veću brzinu trake i povećanu preciznost, digitalni regulator nudi i manju osjetljivost na poremećaje poput temperature, vlage ili vjetra. Modeli ovjerenih vaga opremljeni novim mjernim ćelijama, zbog smanjene minimalne težine, vrlo su pogodni za dinamičko vaganje proizvoda male težine, poput konditorskih ili konzerviranih proizvoda. U drugim industrijama poput farmaceutske, kozmetičke i kemijske industrije, omogućuje kontrolu proizvoda manjih težina nego do sada, zajedno s povećanom brzinom trake, učinkovitosti i kapaciteta. Navedene kontrolne vage vrlo su precizne i pružaju pouzdanu kontrolu za brojne primjene vaganja, provjere potpunosti i kontrolu procesa punjenja, omogućujući kupcima optimizaciju proizvodnju i smanjenje troškova.

Odobrenje Direktive za mjerne instrumente

S MID certifikatom (zakonska ovjera vage), WZED mjerna ćelija certificirana je za brzine trake do 3 metra u sekundi, čime se postiže kapacitet od 600 proizvoda u minuti.

S WZED nadogradnjom, Minebea Intec uvijek pokušava izvući maksimum iz svojih proizvoda. Naše vage s EMFC tehnologijom vaganja postižu maksimalnu preciznost i pouzdanost - ali s nadogradnjom WZED tehnologije kao integrirane komponente otvaramo novo poglavlje. Raznolikost dostupnih sučelja čini WZED idealnim za integraciju u postojeća postrojenja u budućnosti.

Sara Vivanco, Product Manager

Zahvaljujući integraciji nove elektronike u kućište mjerne ćelije, WZED mjerna ćelija je manjih dimenzija, što omogućuje bolje čišćenje i održavanje u skladu s higijenskim dizajnom. Takav dizajn kućišta, jednostavan je za ugradnju i servisiranje.

Ako vas zanimaju naše kontrolne vage nove tehnologije, cijelu ponudu pogledajte ovdje.