COVID-19

Minebea Intec podržava proizvodnju cjepiva protiv COVID-19

ponedjeljak, 15.02.2021. - 08:50

Otkako je izbila pandemija koronavirusa, globalna ekonomija doživjela je zaokret. Zbog utjecaja pandemije, nekad čvrste strukture poput lanca uvoza, izvoza i opskrbe pokazale se krhkost i nestabilnost. Iako su prerađivačke industrije širom svijeta zabilježile nagli pad, Minebea Intec pokazala je najvišu razinu performansi upravo tamo gdje je to najpotrebnije - u proizvodnji cjepiva.

Trenutno cijeli svijet polaže nadu u proizvodnju cjepiva u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji. Očekuje se stvarno rješenje protiv pandemije koronavirusa - cjepivo za cijelu populaciju kao dugo iščekivana prekretnica. Korporacije širom svijeta rade pod neizmjernim pritiskom na razvoju i proizvodnji pouzdanih cjepiva, uz potporu brojnih dobavljača, među kojima je također i globalni proizvođač industrijskog vaganja i inspekcijske tehnologije, Minebea Intec. Sa sjedištem u Hamburgu, proizvodnja specijalne tehnologije posebno prilagođene potrebama kupcima u tim sektorima, omogućuje pouzdano vaganje spremnika za miješanje, provjeru ambalaže u skladu s najstrožim higijenskim zahtjevima i provedbu standardiziranih, točnih postupaka na cijeloj proizvodnoj liniji.

Pouzdani procesi s najvećom diskrecijom

Visoko precizni i ponovljivi procesi važan su dio razvoja i proizvodnje cjepiva. U tu svrhu, Minebea Intec raspolaže resursima i odjelima za istraživanje i proizvodnju sa specijalnim tehnologijama i higijenskim dizajnom koji udovoljavaju svjetskim standardima. Jedan od primjera su mjerne ćelije instalirane ispod bioreaktora i povezane pripadajućom elektronikom, kako bi se osigurao savršen omjer miješanja sirovih cjepiva i drugih tvari. Ostala rješenja za dinamičko vaganje osiguravaju točnost punjenja doza cjepiva. Pojedinosti o proizvodnji su, naravno, poslovna tajna.

Izvan industrije naše tehnologije nisu dobro poznate. Podaci o tome koji strojevi osiguravaju kvalitetu proizvodnih procesa daju ljudima uvid u metode koje tvrtke ne žele otkriti, zbog čega naši kupci uglavnom inzistiraju na povjerljivosti. Ipak, oprema i sustavi Minebea Intec integrirani su u glavne proizvodne linije američkih proizvođača cjepiva.

Willy-Sebastian Metzger, direktor marketinga, strategije i poslovnog razvoja u tvrtki Minebea Intec

Predanost brzoj opskrbi cjepivima

Minebea Intec trenutno ima veliku količinu narudžbi od farmaceutskih i biotehnoloških kupaca. "Ponosni smo što imamo bitnu ulogu u borbi protiv pandemije i potpuno smo predani isporučivanju narudžbi najbolje što možemo - i u tome smo do sada bili vrlo uspješni", komentirao je Willy-Sebastian Metzger, naglašavajući prednost tvrtke. Pored toga, sve veću količinu opreme Minebea Intec koriste proizvođači brzih COVID testova.

Industrijske tehnologije vaganja i inspekcije štite proizvodne procese mnogih industrija. Gdje god se implementiraju automatizirani proizvodni procesi, mjerna mjesta integriraju se u sustav pod procesnim spremnicima ili transportnim trakama, uz upotrebu sveobuhvatnih softverskih rješenja. Interakcija između vaga, senzora, detektora metala i X-ray sustava osiguravaju konzistentno visoku kvalitetu za potrošače.

Best Practise

Više o implementaciji Minebea Intec proizvoda u postrojenje za proizvodnju cjepiva, pročitajte u službenom dokumentu. Minebea Intec podržala je projekt kineske biotehnološke tvrtke CanSino, svojim preciznim rješenjima za vaganje - mjernim ćelijama i platformama. Implementacija ovih rješenja omogućila je precizne rezultate vaganja u stvarnom vremenu, osigurala maksimalnu otpornost mjernih ćelija na koroziju te svojim kompaktnim dizajnom omogućila njihovo jednostavno ugrađivanje.