Industrijska primjena

Dizajn po mjeri: Naša mobilna vaga implementirana u prostore renomiranog proizvođača lijekova

ponedjeljak, 01.02.2021. - 12:00

Mobilne vage sve više se ističu u industrijskim okruženjima jer svojom fleksibilnošću odgovaraju na brojne zahtjeve radnih procesa i utječu na bolju iskorištenost prostora, upravo zbog svoje mobilnosti. Posebni zahtjevi klijenata u industrijama s kojima surađujemo, često traže prilagođena i fleksibilna rješenja namijenjena konkretnim aplikacijama i zahtjevima procesa. Jedna od takvih suradnji, objavljena je u novom Best Practise dokumentu našeg partnera Minebea Intec u kojem je opisano custom-made rješenje koje smo dizajnirali za klijenta u farmaceutskoj industriji, a radi se o preciznoj mobilnoj vagi u kombinaciji s Combics 3 indikatorom za korištenje u čistim sobama.

Fleksibilno i precizno rješenje za farmaceutsku industriju

Fleksibilna i precizna rješenja za vaganje, danas su jedan od 'must-have' zahtjeva u industrijskim okruženjima. U suradnji s našim klijentima, nastojimo razvijati prilagođena rješenja koja će odgovoriti na kompleksne zahtjeve procesa, a jedan od takvih custom-made projekata, dizajnirali smo za klijenta u farmaceutskoj industriji. Radi se o mobilnoj vagi za primjenu u procesu proizvodnje granulacije. Za postojeći proizvodni pogon i zbog povećanih granulacijskih kapaciteta, kupac je trebao mobilnu vagu, posebno dizajniranu za čiste prostorije koja se koristi za vaganje poluproizvoda, otpada i drugih proizvoda. Poseban fokus stavili smo na visoko preciznu vagu, budući da je kupac želio pokriti široku paletu proizvoda, od pojedinačnih tableta do cijelih serija.

Kombinacijom visoko precizne platforme za vaganje (ISEDE64-H) i odgovarajućim indikatorom Combics 3, dobili smo savršeno rješenje za vaganje. Ovo fleksibilno rješenje ne samo da štedi prostor, već nam pruža mogućnost jednostavnih nadogradnji.

Ivica Granić, direktor Sartorius Croatia

Implementacija projekta

Za ovu primjenu, napravljena je kombinacija Minebea Intec vage koja se sastoji od Combics 3 indikatora i IS64EDE-H platforme koja koristi EMFC tehnologiju (tehnologija kompenzacije elektromagnetske sile) s rezolucijom od 0,1 g kako bi se osigurala točnost tijekom rada. Jedinica ima velik broj aplikacija, s brojnim mogućnostima nadogradnje. Kako bi se osiguralo precizno vaganje, mobilna vaga opremljena je nogicama za niveliranje i kotačićima za zaključavanje. Integrirane baterije osiguravaju radno vrijeme od 24 sata u teškim uvjetima. Dizajn vage potpuno je prilagođen korisniku, tako da operater ima jednostavan pristup svakom dijelu opreme i u mogućnosti ga je promijeniti u kratkom vremenu.

Brojne prednosti za korisnika

Za jednostavno rukovanje vagom, ugrađeni su kotači od 10 cm u kombinaciji s velikom ručkom, tako da se vagom može vrlo jednostavno upravljati i u manjim prostorijama.

Najveća prednost koju smo pružili našem klijentu, svakako su ušteda prostora, kao i niži troškovi usluge i održavanja, budući da mobilna vaga može zamijeniti nekoliko podnih vaga. Uz to, klijentu je omogućeno potpuno precizno vaganje, rad baterije do 24 sata, kao i kompaktni dizajn za jednostavno rukovanje i rad.

Ako i vaš proces i aplikacije zahtjevaju specifične zahtjeve, slobodno nam se obratite za savjet, a mi ćemo probati naći optimalan način i rješenje za što uspješniju primjenu u vašoj industriji!

Više o našem projektu, pročitajte u službenom dokumentu partnera Minebea Intec.